Gel Nagels

Wanneer je niet kiest voor acryl. Kun je kiezen voor gelnagels. Bij het opzetten van de nagel wordt er gebruik gemaakt van een speciale UV lamp. Deze wordt gebruikt om de gel op de nagel uit te harden. Een groot voordeel van gel is dat het vrijwel geurloos is. En dat gel iets meer buigzaam en zachter is dan een acrylnagel. Bij deze technieken kan er gekozen worden voor een french manicure of een gewoon natuurlijk randje. French manicure houdt in dat er op de nagel een wit randje wordt gemaakt.
Magnetic UV gel
Nabehandeling
Kunstnagels of een versteviging van de natuurlijke nagels kun je blijven dragen zolang je wilt. Omdat je eigen nagels doorgroeien onder kunstnagels, moet je regelmatig de uitgroei bij de nagelriem laten bijwerken. Dan bepalen we samen de lengte opnieuw en voeren we eventueel reparaties uit. Na deze behandeling zien je nagels er weer als nieuwe uit. Afhankelijk van de vorm en groei van je natuurlijke nagels is een nabehandeling iedere drie tot vier weken noodzakelijk. Voor het mooiste resultaat adviseer ik dagelijks onderhoud met nagelriemolie en handcrème.

Verlenging
Het grote voordeel van kunstnagels is dat al je nagels direct dezelfde lente krijgen. Ik kan je nagels op iedere gewenste lengte maken. Het is wel goed te weten dat hoe langer de nagels zijn, hoe kwetsbaarder ze zijn. Veel vrouwen moeten wennen aan (erg) lange nagels. Ik adviseer eerst een gemiddelde lengte te kiezen. Bij volgende afspraken kan ik de lengte dan aanpassen. Indien je zelf al mooie lange nagels hebt, zullen we alleen een verstevigende laag acryl, gel of fiberglas aanbrengen. Dit noemen we een ‘overlay’.
Zijn je nagels kort of ongelijk van lengte, dan zal ik ze verlengen. Afhankelijk van de toestand van de natuurlijke nagels, kies ik dan voor een tip of sjabloontechniek. Tips zijn voorgevormde plastic kunstnagels. Ze worden met lijm op je nagels aangebracht, op lengte geknipt en in vorm gevijld. Om een glad oppervlak te krijgen, wordt de overgang tussen de tip en de nagelplaat transparant gevijld.

De vorm
Ovaal, rond, spits of vierkant: ik kan je kunstnagels alle gewenste vormen geven. Afhankelijk van je smaak, lifestyle en de vorm van je nagelbed adviseer ik je een nagelvorm die perfect bij je past. Ik streef ernaar zo dun mogelijke nagels te maken.Nails 4 You